KINDERBOEKENWEEK 2021: Worden wat je wil!

Van woensdag 7 t/m zondag 17 oktober is het Kinderboekenweek: worden wat je wil!

Worden wat je wil Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar hij van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later! 

Kinderboekenweekgeschenk

Het Kinderboekenweekgeschenk 'Tiril en de toverdrank' is dit jaar geschreven door Bette Westera. Bette Westera (1958) ging na de middelbare school naar de Pedagogische Academie, om daarna in Leiden Psychologie te studeren. Ze werkte als onderwijzeres en secretaresse aan de universiteit maar begon in 1990 met schrijven. Vanaf 1999 publiceerde ze diverse kleuterverhalen, prentenboeken (vaak op rijm) en gedichtenbundels. Daarnaast schreef Bette Westera ook non-fictie en is ze een veelgevraagd vertaalster van prentenboeken. In 2019 vierde Bette haar 20-jarig schrijverschap vol mooie, grappige, ontroerende en prijswinnende boeken. Dit jaar won ze voor haar boek 'Uit elkaar' de Woutertje Pieterse Prijs, de Gouden Griffel en de Boekenleeuw. Je krijgt 'Tiril en de toverdrank' cadeau bij de aankoop van ten minste €12,50 aan kinderboeken. 

Het prentenboek van de Kinderboekenweek

Het Prentenboek van de Kinderboekenweek 'Dromer' is gemaakt door Mark Janssen. Prentenboekmaker Mark Janssen werd geboren in Eijsden (Limburg) op 24 juli 1974. Na de middelbare school ging Mark naar de kunstacademie. In 1997 studeerde hij af aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht, richting Illustratie. Mark maakt zowel illustraties voor kinderen als voor volwassenen. Voor volwassenen vooral in kranten en tijdschriften, voor kinderen in jeugdtijdschriften en educatieve uitgaven, maar het meest in boeken. Vanaf zijn afstuderen weten opdrachtgevers uit binnen- en buitenland hem te vinden en is hij fulltime illustrator. Mark bekijkt per opdracht of hij de illustraties zal maken met penseel en verf of digitaal. Vaak verdienen de mooiste verhalen ook de mooiste tekentechniek, vindt hij: ouderwets tekenen en schilderen 'Dromer' kost €7,25. 

Activiteiten

Zaterdag 9 oktober knutselen & schrijfworkshop

Tijdens de hele KINDERBOEKENWEEK kun je meedoen aan een toffe SPEURTOCHT door de winkel.

 

kbwboeken2021