Schrijfworkshop voor kinderen

Kinderboekenschrijfster Jonne Kramer geeft zaterdagmiddag 9 oktober - middenin de KINDERBOEKENWEEK - een schrijfworkshop voor kinderen vanaf een jaar of 9! Hou je van schrijven en wil je nog mooiere verhalen schrijven dan is deze workshop iets voor jou. Jonne gaat verhalen met je bedenken, spannende personages uitdenken en je helpen met het schrijven.

Doe mee! Verhalen bedenken is leuk en Jonne maakt er een gezellige middag van. Meld je wel even aan (dat kan hier) & neem je eigen schrift en pen mee!

jonneworkshop

Workshop schrijven - zaterdag 9 oktober - start 14.00 uur - deelname €5,- (max. 10 deelnemers)

Jonne Kramer (1995) studeerde creative writing in Londen. Nu geeft ze les in creatief schrijven op basisscholen en middelbare scholen. Jonne debuteerde vorig jaar met 'Het raadsel van de zee. Het boek werd zo goed ontvangen dat er een Engelse vertaling komt. In maart dit jaar verscheen haar tweede jeugdroman 'Dop'.

Fervent kinderboekenlezer

Van jongs af aan was Jonne Kramer fervent kinderboekenlezer. “Kinderboeken en ik zijn een goede match. Ik lees ze nog steeds erg graag. Roald Dahl was mijn favoriet. In zijn boeken heeft de hoofdpersoon vaak geen ouders, of heel gemene ouders, waardoor het kind er in het avontuur echt helemaal alleen voor staat. Die personages hebben geen veilig vangnet, en dat maakt het veel spannender als ze op avontuur gaan. Dat inspireerde mij ook voor mijn verhalen.” Zelf komt Kramer uit Amsterdam, maar haar boeken spelen zich af in sprookjesachtige dorpjes. In Het raadsel van de zee is dat een vissersdorpje en in Dop een dorpje naast een heuvel met een molen. “Ik hou ontzettend van een sprookjesachtige setting. Er moet absoluut geen technologie in voorkomen. Het verhaal van Dop is tijdloos, het speelt zich af voordat er auto’s rijden.”

Dop gaat over het elfjarige meisje Dop, dat haar leventje in het dorp heeft omgeruild voor een bestaan als molenaarsknecht. Ze is ontzettend gelukkig in de molen, maar dan worden een voor een alle dorpelingen ziek. Dop wordt beschuldigd van het vergiftigen van het meel en de dorpsgenoten behandelen haar als paria. Ze wil haar onschuld bewijzen en gaat op onderzoek uit om de dader te vinden. “In dit boek is het mysterie misschien nog wel groter dan het avontuur. Het is bijna een detective.”

jonnemetboeken