Koopavonden!

In de maand december is Het Colofon weer open op donderdagavond!
Vanaf aanstaande donderdag 3 december zijn we weer elke donderdagavond (in ieder geval tot en met de kerst) open tot 20.00 uur!
 
Sla je slag en vind de mooiste cadeaus bij ons: boeken, boeken en nog eens boeken maar ook heel veel cd's - vooral klassiek maar ook het nieuwste album van Bruce Springsteen - kalenders, agenda's, spelletjes, puzzels, (vul)pennen, literaire t-shirts en nog veel meer.
 
 
colofonbovenklein

E-Book van de Week

Mathilde van Leïla Slimani is het E-Book van de Week. Van vrijdag 11 t/m donderdag 17 december is de prijs van het e-book geen €12,99 maar €4,99.

''Slimani schrijft een krachtige familiesaga, geïnspireerd door de herinneringen van haar grootmoeder en haar moeder. *****' Le Parisien
'Krachtig en kleurrijk, en veelbelovend voor de hele trilogie.' Le Monde

1946. De jonge, Franse Mathilde valt als een blok voor Amine, een Marokkaanse officier in dienst van het Franse leger. Ze trouwen en vertrekken naar zijn familieboerderij in een klein dorpje, uren rijden van Rabat. De liefde wordt constant op de proef gesteld maar houdt stand en ze krijgen een dochter, Aïcha, en een zoon, Selim. Mathilde vecht tegen de armoede en het heersende patriarchaat, soms met succes. Zo ontwikkelt ze zich tot dokter voor de plattelandsbevolking. Dit kleurrijke familieverhaal speelt zich af tegen de achtergrond van een steeds grimmiger wordende onafhankelijkheidsstrijd van protectoraat Marokko tegen Frankrijk, waarin Mathilde en Amine geen partij willen kiezen. Maar dan komt de dag dat de strijd ook hun afgelegen streek bereikt.


Mathilde is het eerste deel van de trilogie Het land van de anderen. Het verhaal is gebaseerd op Slimani's eigen familiegeschiedenis, met een oma uit de Elzas, een opa uit Marokko, en een moeder die opgroeide op het arme boerenbedrijf van haar ouders maar toch de eerste vrouwelijke gynaecoloog van Marokko werd.

U kunt Mathilde vanaf nu op onze website  bestellen.

slimaniklein

Boekenclub

De Arnhemse schrijfster Felicita Vos, heeft in samenwerking met Het Colofon Felicita’s boekenclub opgezet.

Waarom? Omdat ze het heerlijk vindt om jullie me te nemen naar andere oorden, te laten inspireren, ontroeren en meer. Want wat is er nu fijner dan jezelf met een goed boek lekker in een hoekje te nestelen en je te laten betoveren en verwonderen  door in de huid van  verschillende personages te kruipen. Lezen verbindt je met andere zienswijzen, geeft je inzicht, ontspanning, maar ook inspiratie en kracht. Lezen is een feest!

Samen met Boekhandel Het Colofon kiest Felicita boeken die ze in eerste instantie via instagram, onder andere ook interactief, met de volgers van haar boekenclub in korte filmpjes bespreekt. Ze is geïnteresseerd in jullie mening en volgers van de boekenclub kunnen zowel met Felicita als met elkaar over de boeken in discussie gaan. Later dit jaar willen we, afhankelijk van de ontwikkelingen rondom COVID-19, of digitaal een bijeenkomst van Felicita’s boekenclub organiseren of in de Boekhandel.

Je kunt Felicita’s boekenclub volgen op: https://www.instagram.com/felicitasboekenclub/

Deze maand - november bespreken we het boek 'Waar de rivierkreeften zingen' van Delia Owens. 

Waar de rivierkreeften zingen - Delia Owens

Kya Clark is in haar eentje opgegroeid in het moeras van Barkley Cove in North Carolina, afgesloten van de bewoonde wereld. Om zichzelf te onderhouden ruilt ze vis, en groenten uit haar moestuin voor andere levensmiddelen. Ze voelt zich er thuis, beschouwt de natuur als haar leerschool. Maar als ze in aanraking komt met twee jongemannen uit de stad ontdekt ze dat er ook een andere wereld is. Wanneer een van hen dood wordt gevonden, valt de verdenking onmiddelijk op Kya.

vosclubnovember

Het Colofon Café

Terras en petit café weer open,

Het terras en petit café van Het Colofon Café zijn weer open van donderdag t/m zaterdag en op maandagmiddag.

Heerlijke koffie, thee, een vers sapje, zelfgemaakt gebak, lunches en meer.

Wij hechten veel waarde aan duurzaamheid en fairtrade. In onze keuze voor producten speelt dat een belangrijke rol. Zo schenken wij Mex-Ecokoffie van Koffiebranderij Peeze, biologische en milieuvriendelijk verbouwd met een eerlijke prijs voor koffieboeren.

OPENINGSTIJDEN

donderdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en maandag 12.00 tot 17.00 uur (dinsdag, woensdag en zondag gesloten)

temhorsthuisklein