E-Book van de Week

Fiftyfifty van Steve Cavanagh is het E-Book van de Week. Van vrijdag 16 t/m donderdag 22 oktober is de prijs van het e-book geen €12,99 maar €4,99.

De zussen Alexandra en Sofia Avellino hebben net, afzonderlijk van elkaar, het verminkte lichaam van hun vader gevonden. Doodsbang bellen ze allebei de politie. Ze weten het zeker: de ander heeft het gedaan. Maar een van de vrouwen liegt! Een van deze vrouwen is de echte moordenaar.

Beide zussen worden in hechtenis genomen, in afwachting van een eventuele veroordeling voor moord. Je zou denken dat dit wel de laatste plek op aarde is waar de schuldige hoopte te eindigen. Maar dan heb je het mis. En dan is het aan advocaat Eddie Flynn om de waarheid te achterhalen…

U kunt Fiftyfifty vanaf vrijdag op onze website  bestellen.

fiftyfifty

Ouderenuurtje

Elke vrijdagochtend van 8:30 tot 9:30

A.s vrijdag van 8.30 tot 9.30 uur hebben wij ons eerste OUDERENUURTJE. In principe gaan we dat nu elke vrijdagochtend doen.
70 plussers zijn meer dan welkom om veilig te komen neuzen!
 
OUDERENUUR - elke vrijdagochtend van 8:30 tot 9:30 uur.
 
mariusouderenuurtje

Boekenclub

De Arnhemse schrijfster Felicita Vos, heeft in samenwerking met Het Colofon Felicita’s boekenclub opgezet.

Waarom? Omdat ze het heerlijk vindt om jullie me te nemen naar andere oorden, te laten inspireren, ontroeren en meer. Want wat is er nu fijner dan jezelf met een goed boek lekker in een hoekje te nestelen en je te laten betoveren en verwonderen  door in de huid van  verschillende personages te kruipen. Lezen verbindt je met andere zienswijzen, geeft je inzicht, ontspanning, maar ook inspiratie en kracht. Lezen is een feest!

Samen met Boekhandel Het Colofon kiest Felicita boeken die ze in eerste instantie via instagram, onder andere ook interactief, met de volgers van haar boekenclub in korte filmpjes bespreekt. Ze is geïnteresseerd in jullie mening en volgers van de boekenclub kunnen zowel met Felicita als met elkaar over de boeken in discussie gaan. Later dit jaar willen we, afhankelijk van de ontwikkelingen rondom COVID-19, of digitaal een bijeenkomst van Felicita’s boekenclub organiseren of in de Boekhandel.

Je kunt Felicita’s boekenclub volgen op: https://www.instagram.com/felicitasboekenclub/

Voor de maand oktober staat de nieuwe roman van Mario Vargas Llosa Bittere tijden op het programma. 

voscluboktober

Maand van de Geschiedenis

Oktober is de Maand van de Geschiedenis

De wereld wordt steeds kleiner: wat ooit ver weg was, is nu dichtbij. Maar de globalisering lijkt hand in hand te gaan met een nieuw nationalisme. Denken in ‘wij’ en ‘zij’ – is dat een fenomeen van alle tijden of is dit echt iets van nu? Om die vraag te beantwoorden neemt de Maand van de Geschiedenis je in oktober 2020 mee op wereldreis. Met het thema Oost/West gaan we op zoek naar verhalen over ontmoetingen. 

Het was een kok op een Amerikaanse legerbasis, Albert Mitchell, die bekend zou worden als 'patiënt nul'. In maart 1918 werd bij hem als eerste de Spaanse griep vastgesteld. Tijdens de nadagen van de Eerste Wereldoorlog verspreidde deze ziekte zich vanuit de geallieerde groepen als een olievlek over de wereld. Een op de drie aardbewoners werd ziek; miljoenen kwamen om. Honderd jaar later hebben we te maken met een ander type virus en beschikken we over veel meer medische kennis. Maar de Spaanse griep en de coronapandemie laten allebei zien hoe verbonden met en afhankelijk van elkaar we we zijn, waar ter wereld we ook wonen. 

Thema: Oost / West

Met het thema 'Oost/West' verkent de Maand van de Geschiedenis de historische banden tussen landen en volkeren. We gaan op zoek naar verhalen waarin de windstreken elkaar kruisen en ontmoetingen centraal staan: tussen de slavenhandelaar en de totslaafgemaakte, tussen Stalin en Roosevelt, tussen de islam en het christendom en tussen de Achterhoeker en de Amsterdammer. 

Essay van Abdelkader Benali

De Maand van de Geschienis wordt al voor de negende maal georganiseerd door het Nederlands Openluchtmuseum en vele partners. In de boekhandel is het essay Reizigers van een nieuwe tijd te verkrijgen, geschreven door Abdelkader Benali.Ook in het boekwinkel kunt u gratis het magazine van de Maand van de Geschiedenis krijgen. Naast een agenda van de activiteiten vindt u er artikelen en colums over het thema 'Oost/West'. Zo beschrijft journalist Afke van der Toolen de opkomst van het religieus toerisme in de vierde eeuw en werpt arabist Rena Netjes licht op de nieuwe (oude) functie van de Hagia Sophia in Istanbul. 

Libris Geschiedenis Prijs

In de Maand van de Geschiedenis wordt ook de Libris Geschiedenis Prijs 2020  uitgerijkt. De prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. De Libris Geschiedenis Prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, Libris, Nederlands Openluchtmuseum, Rijksmuseum Amsterdam, VPRO en de Volkskrant en bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro. De prijs is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis en wordt traditiegetrouw eind oktober uitgereikt. Uit een lijst van meer dan driehonderd historische boeken heeft de jury de volgende vijf titels genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs 2020:

  • De hoeve en het hart. Een boerenfamilie in de Gouden Eeuw van Enny de Bruijn
  • Missievaders. Een familiegeschiedenis van katholieke wereldverbeteraars van Mar Oomen
  • Liever dier dan mens. Een overlevingsverhaal van Pieter van Os
  • De Kolonieman. Johannes van den Bosch (1789-1844), volksverheffer in naam van de koning van Angelie Sens
  • Eens ging de zee hier tekeer. Het verhaal van de Zuiderzee en haar kustbewoners van Eva Vriend

Op 25 oktober 2020 wordt 9e Libris Geschiedenis Prijs 2020 uitgereikt door juryvoorzitter Hans de Boer tijdens een speciale live-uitzending van het radioprogramma OVT.

Kijk op www.maandvandegeschiedenis.nl voor interessante artikelen, podcasts en alle activiteiten. 

Maand van de Geschiedenis - de hele maand oktober!

benalimaandgeschiedenis

Rustig winkelen

Afstand houden is in onze heerlijk ruime winkel geen enkel probleem. We vragen u om een winkelmandje te gebruiken zodat we het aantal mensen in de winkel in de gaten kunnen houden. In de praktijk blijkt dat het 's ochtends en aan het einde van de middag het rustigst is. Dus als u veilig wilt winkelen, kom dan aan het begin van de ochtend of aan het einde van de middag.

Vanaf 16 oktober gaan wij bovendien elke vrijdag een uur eerder open (om 8:30 in plaats van om 9:30) zodat ook ouderen rustig kunnen komen winkelen. 

Mocht u om welke reden dan ook toch niet naar de winkel kunnen komen dan bezorgen we binnen Arnhem de boeken en cd's  - met een fietskoerier -  bij u thuis. Woont u verder weg, dan kunnen we de boeken en cd's opsturen.

 

bamboebak2

Het Colofon Café

Ons café is helaas tijdelijk gesloten vanaf donderdag 15 oktober; wel kunt u van maandag t/m zaterdag koffie, soep, taart e.a. afhalen!

Blijf gezond en hopelijk tot snel!

Team Het Colofon

Wij hechten veel waarde aan duurzaamheid en fairtrade. In onze keuze voor producten speelt dat een belangrijke rol. Zo schenken wij Mex-Ecokoffie van Koffiebranderij Peeze, biologische en milieuvriendelijk verbouwd met een eerlijke prijs voor koffieboeren.

 

De OPENINGSTIJDEN

Maandag 12:00 - 17:00

Dinsdag tot en met Vrijdag  10:00 - 17:00

Zaterdag 10:00 - 17:30

temhorsthuisklein