Nieuwsbrief Boekenweek 2018

Printen
 

Nieuwsbrief Het Colofon

5 maart 2018

 

www.hetcolofon.nl Nieuwsbrief n°48|  5-3-2018
logonieuwzwartopwit

                    

  

NPO Radio 4 logo 2014.svg 1

 

 

Het Groot Nationaal Boekenweekontbijt live vanuit Het Colofon

 

Voor het vierde jaar op rij trapt NPO Radio 4 de Boekenweek af met het Groot Nationaal Boekenweekontbijt. De klassieke en culturele zender strijkt op 9 maart neer in Arnhem. Van 8.00 uur tot 12.00 uur komt de live-uitzending vanuit Het Colofon!

 

Margriet Vroomans en Ab Nieuwdorp ontvangen een flink aantal gasten die allemaal een link hebben met het thema van de Boekenweek 2018: Natuur.

 

Gasten:

Te gast zijn onder anderen Jan Terlouw, de schrijver van Natuurlijk, het Boekenweekessay. Ook Jelle Reumer schuift aan. Hij is bioloog, hoogleraar en oud-directeur van het Natuurhistorisch museum, en schreef het boek Natuur als misverstand. Vrijdag verschijnt ook zijn nieuwe boek Natura Morte.

Verder is Arita Baaijens te gast, de milieubioloog die jarenlang in haar eentje door onherbergzame streken trok. Ze schreef hierover het boek Zoektocht naar het paradijs. Tenslotte komt journalist Martin Hendriksma langs. Hij is schrijver van het recent verschenen De Rijn - Biografie van een rivier. 

 

Live muziek

Natuurlijk is er ook dit jaar veel live klassieke muziek, deze keer ook met een link naar de natuur. Denk aan muziek van Niek Kleinjan (marimba) en Daniel van der Hoeven (piano). Ook treedt het Ardemus Saxophone Quartet op, net als vocaal ensemble Kobra. Ook de klarinettisten Tom Wolfs en Bart de Kater zijn van de partij. Zij geven een bijzondere workshop: hoe bouw ik een wortelklarinet?

 

Bijwonen

Om 8.00 uur start de uitzending. Het is helaas niet meer mogelijk om u voor het ontbijt en de workshop aan te melden. Dit is volgeboekt. Om 9.30 uur opent zoals gewoonlijk de winkel en kan iedereen binnenlopen om de uitzending verder bij te wonen. U bent van harte welkom.

 

Het Groot Nationaal Boekenweekontbijt, vrijdag 9 maart van 8.00 uur tot 12.00 uur op NPO Radio 4 – live vanuit Het Colofon. 

 

 

boekenweek breed laag klein

 

 

Natuur - En toch is alles wat we doen natuur

 

Zaterdag 10 maart start de Boekenweek 2018 dan echt. Vanaf zaterdag krijgt u het Boekenweekgeschenk Gezien de feiten van Griet op de Beeck cadeau bij aankoop van €12,50 aan boeken en is het essay Natuurlijk van Jan Terlouw voor €3,50 verkrijgbaar.

In de winkel vindt u volop boeken en cd's rondom het thema NATUUR. Zoals nieuwe edities van klassiekers als Moby Dick en Walden, oude en jonge reisverhalen, titels van natuurvorsers uit de hele wereld en actuele romans waarin natuur een grote rol speelt. Kortom heel veel natuur!

 

 

natuurboekenklein2

 

 

Donderdag 15 maart: Jan Siebelink 80 jaar! 

Onze speciale gast in de Boekenweek is Jan Siebelink. Boekhandelaar Walter Jansen gaat met hem in gesprek over zijn schrijverschap, ouder worden en de rol van de natuur in zijn leven en zijn boeken. Ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag verscheen het boek De bloemen van Jan Siebelink. Siebelink is de schepper van vele onvergetelijke personages. Maar als stille getuige zijn er in al zijn romans en verhalen ook altijd de bloemen en planten. 

 

jansbreed

 

In gesprek met Jan Siebelink - aanvang 20.00 - vrij entree - graag reserveren

 

 

Boekenweek 2018 is van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart

Voor het volledige programma & meer informatie

www.hetcolofon.nl

 

Boekenweek bij Jansen & de Feijter Velp: 

Vrijdag 16 maart - Kester Freriks & Koos van Zomeren

 

 

  

pictogramfacebook  pictogramtwitter   logonieuwzwartopwit

---
www.hetcolofon.nl | contact | Afmelden