Spannende boekenweken

Je vakantie begint met boeken! Van 1 t/m 21 juni zijn het de Spannende Boekenweken. 

Dat betekent veel aandacht voor het spannende boek en bij aankoop van een spannend boek krijgt u het Spannende Boekenweekgeschenk, dit jaar geschreven door Thomas Olde Heuvelt, cadeau: Dolores Dolly Poppedijn. Gruwelijk goed, dat is het werk van Thomas Olde Heuvelt.

Topthrillers

Bekende thrillerauteurs laten hun nieuwe boeken juist nu verschijnen: Cari Mora van Thomas Harris, De wolven van Daniel Cole, De vereniging van Linkshandigen van Hakan Nesser, Laatste Weduwe van Karen Slaughter en Echo van Thomas Olde Heuvelt om er maar enkele te noemen!

Gouden Strip

Ook zijn de winnaars bekend van de twee belangrijkste prijzen voor spannende boeken: De Bookspot Gouden Strop voor het beste Nederlandse spannende boek is dit jaar gewonnen door Samantha Stroombergen met het boek De Witte Kamer. De Bookspot Schaduwprijs voor het beste Nederlandse thrillerdebuut ging naar Erik Betten met Quarantaine. 

Dolores Dolly Poppedijn

Na de dood van haar baby Dolores  glijdt Charlotte steeds verder af in het diepgewortelde verlangen haar perfecte baby te herscheppen. Vervreemd van haar man en haar omgeving brengt ze al haar tijd door in haar zelfgeschapen poppenkabinet, waar de aanwezigheid van Dolores maar al te reëel is. Tot ze ontdekt dat het gezin verderop in de straat een nieuwe baby heeft…

Olde Heuvelts psychologische griezelthriller is een huiveringwekkende vertelling in de traditie van grootmeesters Roald Dahl en Edgar Allan Poe, doordrenkt met inktzwarte humor. Thomas over Dolores Dolly Poppedijn:

‘Mijn verhaal is een eerbetoon aan de klassieke Gothic stories uit de 18e en 19e eeuw, die nog echt het grote publiek konden shockeren. Tegenwoordig zijn we aan zoveel gewend geraakt door series, films en het nieuws, dat dat bijna niet meer gebeurt. Als ‘Dolores Dolly Poppedijn’ schokt, dan is mijn eerbetoon geslaagd.’

Thomas Olde Heuvelt

In 2015 won Thomas Olde Heuvelt (1983) als eerste Nederlandse auteur een Hugo Award. De schrijver van fantastische griezelthrillers brak internationaal door met zijn thriller HEX, die inmiddels verscheen in meer dan 30 landen, waaronder Amerika, Engeland, Duitsland, Brazilië, China en Japan. Een Amerikaanse televisieserie is in de maak. Zojuist is zijn nieuwste boek verschenen: Echo.

spannendeboekenweken