Gouden Kookboek 2018

Het boek TLV van Jigal Krant met recepten en verhalen uit Tel Aviv, is uitgeroepen tot het beste kookboek van Nederland.

TLV is het beste kookboek van Nederland, omdat het ‘leert, verlekkert en verleidt’, volgens de jury. Juryvoorzitter Janny van der Heijden heeft de prijs -het winnende kookboek uitgevoerd in ‘goud op snee’- uitgereikt op de Avond van het Kookboek onder toeziend oog van vele kookboekenliefhebbers.

Het boek TLV bevat recepten uit de Israëlische keuken. Het Gouden Kookboek is uitgereikt op de vooravond van de kookboekenweek, die plaatsvindt van zaterdag 10 tot zondag 18 november.

TLV van Jigal Krant | Nijgh Cuisine

De jury: ‘Neem dit boek ter hand en je wilt vrienden uitnodigen, koken, uitproberen, of nee sterker nog: direct afreizen naar Tel Aviv, en het ter plekke proeven, en ingrediënten mee terug nemen. TLV is het eerste kookboek van Jigal Krant, die zelf vóór publicatie beweerde niet te kunnen koken. Dat kan hij dus wel! En recepten opschrijven kan hij ook! En stad en land afreizen om iedereen deelgenoot te maken van deze heerlijke keuken doet hij ook! Enthousiasmerend en overheerlijk.’

tlv