Kinderboekenweek 2018

Van 3 t/m 14 oktober is de Kinderboekenweek. Kinderboeken over vriendschap staan dit jaar centraal. Het motto bij het thema Vriendschap is Kom erbij! De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Jozua Douglas, bekend van o.a. De gruwelijke generaal en De ongelooflijke Ravi Ravioli.

Kinderboekenweekgeschenk 2018

De eilandenruzie van Jozua Douglas is het Kinderboekenweekgeschenk 2018. Een fantastisch nieuw avontuur met Rosa en Fico, de kinderen van de knotsgekke president Pablo Fernando van Costa Banana. De illustraties zijn van Elly Hees. Je krijgt het cadeau van je boekhandel van 3 t/m 14 oktober 2018  bij aankoop van van ten minste € 10,- aan Nederlandstalige kinderboeken.

Prentenboek van de Kinderboekenweek

Voor de kleinsten is er het Prentenboek van de Kinderboekenweek: Kom erbij van Milja Praagman. Kinderen zullen smullen van dit fantasievolle verhaal en de prachtige tekeningen.

De Kinderboekenweek in Het Colofon:

Natuurlijk hebben we nog meer leuke, mooie, grappige, leerzame, zielige, griezelig, grote en kleine boeken dan anders in de winkel. Kom lekker kijken en als je er dan toch bent doe dan mee aan deze activiteiten:

  • Tijdens de Kinderboekenweek is er een SPEURTOCHT door de hele winkel.
  • geweldige VRIENDENQUIZ over vreemde, lieve, lange en bijzondere vriendschappen uit de mooiste kinderboeken met leuke prijzen!
  • Zaterdag 6 oktober tussen 11.00 en 16.00 uur VRIENDSCHAPSBANDJES maken met Anouschka.
  • Zaterdag 6 & zondag 7 oktober - kom naar de winkel en bezegel je vriendschap met een echte POLAROIDFOTO! (natuurlijk krijg je de foto mee naar huis)
  • SCHRIJF- EN TEKENWEDSTRIJD Schrijvers en tekenaars opgelet! Schrijf een verhaal of gedicht over je beste vriend(en) of vriendin(en). Of maak een tekening of stripverhaal over vriendschap over iets wat je samen hebt meegemaakt.

kbw1