Boekpresentatie

Zondag 23 september presenteert Inez van der Spek haar boek Gerijpte Jeugd. Oudere Gelderse kunstenaars & kunstkenners over wat hen beweegt. Een weerslag van de gesprekken die zij voerde met Gelderse kopstukken uit de kunstwereld.

Oud? Ja. Soms zelfs heel oud: de hoofdpersonen in dit boek zijn tussen de 74 en 94 jaar. Hun lichaam hapert wel eens. Maar hun geest is scherp en jeugdig. Vier beeldend kunstenaars, een galeriehouder, een musicus, een interieurarchitect en een oud-museumdirecteur vertellen hoe kunst hun geest in beweging houdt. Kunst maken, van kunst genieten, anderen laten delen in (hun) kunst. Ze kijken (en luisteren) op een niet-alledaagse manier naar de werkelijkheid, vanuit verwondering en verbeeldingskracht. In openhartige interviews bezinnen ze zich op de weg die ze hebben afgelegd en nog altijd aan het afleggen zijn. Afkomstig uit alle windstreken wonen ze sinds jaar en dag in Gelderland, maar de horizon van hun werk ligt ver voorbij de provinciegrenzen. En met hun gedrevenheid en levenservaring vormen zij een inspiratie voor alle generaties.

Marianne Haselhoff—Anne Mie Emons—Loek Klinkhamer—Eugène Terwindt—Liesbeth Brandt Corstius—Hildegard Ruberg—Jan van Rossem—Johan de Haas

Zondag 23 september - inloop met koffie en thee vanaf 13.45  / aanvang 14.30 uur - vrij entree

gerijptejeugd