Expositie Mexicaanse jongeren

Opening zondag 7 mei - 14.00 uur 

Tekeningen van Mexicaanse jongeren

Van 7 mei t/m 2 juli zijn er in Het Colofon tekeningen te bekijken én te koop, van Mexicaanse jongeren uit het familiehuis van NPH (Nuestros Pequeños Hermanos) in Cuernavaca.

Het thema - dat in de tekeningen terugkomt - is de trek van Mexicanen naar de VS door het geweld in eigen land. En waardoor de Mexicanen hun eigen wortels en cultuur verliezen. Met hun tekeningen willen de jongeren laten zien wat geweld met je doet. Daarnaast willen ze met de verkoop bijdragen aan creatieve projecten in Mexico.  

Sinds 2009 zetten Nellie Markus en haar partner creatieve projecten op bij de organisatie  NPH in Mexico. Het doel van deze projecten is om jongeren in het familiehuis en daaromheen hun zelfvertrouwen terug te geven. Deze jongeren hebben veel meegemaakt en door middel van tekenen, schilderen, theater, dans en muziek kunnen zij deze traumatische ervaringen een plek geven.

En wat Erik, een van de jongeren, zegt: ‘Wanneer ik teken ga ik helemaal op in wat ik doe en denk ik verder nergens meer aan. Ik hoop dat u een van mijn tekeningen wilt kopen zodat wij hier verder kunnen met deze projecten. Alvast bedankt oftewel muchas gracias’.

De expostie is te zien van 7 mei t/m 2 juli!