Blindganger

Michael Ondaatje

door Liesbeth Jongebloed

Blindganger is het wonderschone en aangrijpende verhaal van Nathaniel dat begint in het naoorlogse Londen als zijn ouders voor een jaar naar het buitenland gaan vanwege werk. Ze laten Nathaniel en zijn zus Rachel achter, onder de hoede van De Mot en zijn vrienden. Alles is raadselachtig en schimmig. Hun vader verdwijnt uit hun leven. Hun moeder blijkt het land nooit te hebben verlaten maar zien ze pas veel later terug. Als volwassene gaat Nathaniel, net als zijn moeder, bij de inlichtingendienst werken. Hij probeert het verhaal van zijn moeder te achterhalen en en zijn vreemde jeugd op te helderen.

Geschreven in een bedwelmende stijl, vol kleurrijke personages en prachtige beschrijvingen van duister en onbekend Londen.  

Blindganger - Michael Ondaatje - Nieuw Amsterdam - €19,99 (paperback)

blindganger

Op voorrraad in de winkel of bestel per mail via bestel@hetcolofon.nl of online. 

Pachinko

Min Jin Lee

door Lenie Rasing

Zoals terecht op de kaft staat, 'Een prachtig uitgewerkte, verslavende familiegeschiedenis'.In het Korea van begin vorige eeuw valt Sonja voor een rijke vreemdeling en raakt zwanger van hem. Hij is getrouwd en zij weigert geld en bescherming. Een jonge dominee wil met haar trouwen en haar kind erkennen. Ze vertrekken naar Japan voor een beter leven. Samen krijgen ze nog een kind. Het verhaal vertelt de geschiedenis van een paar generaties in Japan, waar ze als Koreanen nooit als volwaardige medemensen worden beschouwd. Een intrigerend en meeslepend familie-epos.

Pachinko - Min Jin Lee - uitgeverij Meulenhoff - €22,99 (gebonden)

pachinko

Op voorrraad in de winkel of bestel per mail via bestel@hetcolofon.nl of online. 

Liefde verkennen

Hilary Mantel

door Liesbeth Jongebloed

Carmel kijkt terug op haar jeugd als enigst kind van twee (gevoels)arme ouders. Tot haar grote geluk krijgt ze een beurs om te gaan studeren in het Londen van de jaren zestig. Ze houdt zich met moeite staande. Al die jaren zijn haar heel verschillende vriendschappen met Karina en Julianne de belangrijkste pijlers van haar bestaan. Enorm soepel en speels geschreven ‘coming of age-verhaal’ met prachtige, grappige en aangrijpende scènes.  

Liefde verkennen - Hilary Mantel - Atlas Contact - €21,99 (gebonden)

mantel

Op voorrraad in de winkel of bestel per mail via bestel@hetcolofon.nl of online. 

Ik nog wel van jou

Elke Geurts

door Mery Croezen

Ik nog wel van jou is een verhaal over de liefde en dingen die voorbijgaan.  Met de woorden 'Ik hou niet meer van je', loopt de man (zoals hij consequent genoemd wordt' haar leven uit. Nou ja, niet direct vooral niet omdat ze twee kinderen hebben. In dit ontroerende boek beschrijft Elke Geurts hoe haar huwelijk na 24 jaar eindigt, iets wat ze niet ziet aankomen. Ze doet alles om een scheiding te voorkomen maar haar grootste angst wordt realiteit.

Een schrijnend portret van een vrouw die tegen beter weten in haar huwelijk probeert te redden. Mooi, onthutsend, hartverscheurend, en kwetsbaar beschreven. Een aanrader!

geurts

Ik nog wel van jou, Elke Geurts, €19,99 (paperback), uitgeverij  Lebowski.

Op voorrraad in de winkel of bestel per mail via bestel@hetcolofon.nl of online. 

Nevermoor

Nevermoor van Jessica Townsend

door Mila Simon (10 jaar)

Nevermoor is zo’n boek dat je niet weg kunt leggen als je eraan begint. Het gaat over een meisje dat Morrigan heet. Ze woont in Jackhalsgat dat volgens haar een hele saaie stad is. Ze is ‘vervloekt’ omdat ze geboren is op avondstond, de slechtste tijd om geboren te worden. Daarom krijgt ze de schuld van alle nare dingen die gebeuren in Jackhalsgat en is ze gedoemd om te sterven op haar 11e verjaardag. Dan gaat ze met haar vader naar bieddag, waar kinderen die klaar zijn met de middelbare school een bod op een carrière kunnen krijgen. Morrigan hoopt stiekem op een bod, maar omdat ze vervloekt is verwacht ze niks. Maar dan... krijgt ze wel vier biedingen! Ze beleeft de grappigste avonturen in Nevermoor.

Ik vind het een leuk en spannend boek, dat overloopt van fantasie en humor. Jessica Townsend is een enorm fantasievolle schrijfster. Zal Morrigan de proeven in Nevermoor doorstaan? En wie zijn Ezra Windbuil en meneer Jones eigenlijk? Je leest het in: NEVERMOOR!

nevermoor2

Nevermoor - Jessica Townsend - €16,99 (gebonden)