Boekpresentatie Jan van Venrooy

Boekpresentatie
Lofrede_op_emotie1
Datum: 20 oktober 19:30 - 20:30

Locatie: Het Colofon  |  Plaats: Arnhem

‘In relatief korte tijd is de mens uitgegroeid tot een superieure dominante (dier)soort. Hij heeft zijn levensruimte enorm vergroot en kunstmatige werelden geschapen die met zijn oorspronkelijke natuur nog weinig van doen hebben. Zijn primitieve brein met emotie als werktuig, is verbannen en zit ergens onderin de hersenen weggestopt’.

Van Venrooy schetst de geschiedenis van emotie en hoe de ratio aan de macht is gekomen. Het (digitale) denken is doorgedrongen tot in alle haarvaten van mens en samenleving en hij benoemt de risico’s. Emoties, die ons verbinden met het dier, delven het onderspit. De ratio zou meer mogen vertrouwen op hun beschermende werking. Dat opent nieuw wegen om emoties te herwaarderen en om beter te leren zijn wie je bent.

Jan van Venrooy is filmmaker, schrijver, fotograaf en klinisch psycholoog. Hij maakte ‘En plotseling sta je buiten, over de hervormingen in de Italiaanse psychiatrie’. Ruim twintig jaar was hij trainer, adviseur in persoonlijk en tactisch leiderschap bij onder andere de Politieacademie. Tegenwoordig is hij vaste schrijver voor natuurfilms (Dwaalfilm.eu) en maakt themagerichte fotoreportages.

donderdag 20 oktober - 19.30-20.30 uur (inloop 19.00 uur) - vrij entree, wel graag aanmelden

 

Lofrede op emotie1 2

 

 

 

Telefoon
E-mail
info@hetcolofon.nl
Adres
Bakkerstraat 56
Arnhem

 

Alle datums


  • 20 oktober 19:30 - 20:30