Lezing Philip Dröge: De schaduw van Tambora

Lezing
Tambora
Datum: 9 oktober 14:30 - 15:30

Locatie: Museum Bronbeek  |  Plaats: Arnhem

Philip Dröge geeft op zondag 9 oktober, in het kader van de Maand van de Geschiedenis, een lezing over zijn boek De schaduw van Tambora (2015). Dit boek werd heel goed ontvangen en het werd genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs.

In april 1815 vond op het eiland Soembawa, in het toenmalige Nederlands-Indië, de grootste vulkaanuitbarsting sinds mensenheugenis plaats. Deze uitbarsting verbijsterde behalve de plaatselijke bevolking ook de koloniale overheersers. De enorme aswolk die na de eruptie over de wereld dreef, zorgde voor hagel op Sri Lanka en sneeuw in het zuiden van de VS. Twee natuurverschijnselen die daarvoor én daarna nooit meer zijn waargenomen.

Het boek volgt de wolk die na de uitbarsting over de hele wereld heen trekt. Dröge beschrijft hoe men wereldwijd tegen het unieke fenomeen aankeek en hoe men het niet altijd als een natuurverschijnsel zag, maar vaak ook als een goddelijk teken.

De schaduw van Tambora vertelt het ongelooflijke verhaal van de mega-uitbarsting en de opkomst van de moderne wetenschap. Het is een reisboek en het geeft een prachtig tijdsbeeld, maar het is bovenal een geweldig verhaal.

Philip Dröge (1967) is journalist en auteur van historische boeken. Als journalist is hij de eerste tien jaar van zijn loopbaan actief voor bladen als Quote, Forbes, NRC Handelsblad, Esquire, Elsevier en De Morgen. Van zijn hand verschenen verschillende bestsellers. Zijn nieuwste boek Moederstad (Spectrum, 2021) stond op de shortlist van de Libris Geschiedenis Prijs 2021, en werd eveneens vertaald in het Italiaans.

Aanmelden
Meld je hier aan, het aantal plaatsen is beperkt.

In samen werking met Rozet - zondag 9 oktober - 14.30-16.30 uur - Museum Bronbeek (Velperweg 147, Arnhem) - entree €12,50

 

 

Telefoon
E-mail
info@hetcolofon.nl

 

Alle datums


  • 9 oktober 14:30 - 15:30