Lezing Suzanna Jansen

Lezing
Jansen_Suzanna-c_Mark_Uyl_-_02_web
Datum: 1 oktober 19:30 - 21:30

Locatie: Koepelkerk, Jansplaats 60, Arnhem  |  Plaats: Arnhem

Let op: de activiteit wordt verplaatst naar vrijdag 28 oktober, Grote Kerk, Velp 

Auteur, journalist en meesterverteller Suzanna Jansen, meest bekend van haar grootse bestseller Het pauperparadijs, geeft op zaterdag 1 oktober een lezing in de Arnhemse Koepelkerk. Ze komt vertellen over haar nieuwste boek, De omwenteling, dat op 27 september verschijnt. Hierin beschrijft Jansen de afgelopen eeuw vanuit een nieuw perspectief: dat van de vrouw.  Hoe verging het Betsy en haar dochters na Het pauperparadijs?

Win een exemplaar
Na de pauze is er tijd om vragen te stellen aan de auteur, en natuurlijk is het mogelijk om het boek te laten signeren. Extra leuk: onder de bezoekers zullen we (met dank aan uitgeverij Ambo|Anthos)  een aantal exemplaren van Jansens nieuwe boek verloten!  

Auteursportret: © Mark Uyl


Meer over De omwenteling
Op een ochtend in 1981 hangt Betsy Jansen-Dingemans een laken buiten. Het is geen wasdag en het laken is niet eens nat. Haar jongste dochter, de auteur, weet: mijn moeder stelt nu een daad, ze sluit zich aan bij de vrouwenbeweging. Betsy is geboren in 1922, het jaar waarin vrouwen voor het eerst kunnen stemmen. Toch tellen ze amper mee: ze krijgen minder loon, worden op hun trouwdag ontslagen en zijn bij wet handelingsonbekwaam. Honderd jaar later heeft haar dochter meer rechten en is haar wereld groter dan de huiskamer.

In geen enkele eeuw veranderde het leven van vrouwen zo sterk – en daarmee dat van ons allemaal. Vanuit het perspectief van haar moeder, haar oudere zus en zichzelf vertelt Suzanna Jansen hoe vrouwen leefden binnen de marges van ondergeschiktheid en dienstbaarheid, en hoeveel strijd het kostte zich daaraan te ontworstelen. Met het verstrijken van de tijd ontdekt Betsy dat een vrouw ook naar een ander leven mag verlangen.

In haar persoonlijke, meeslepende stijl legt Suzanna Jansen in De omwenteling de anatomie bloot van de tergend trage, maar niet te stuiten omwenteling van de emancipatie. En ze toont dat de genderverhoudingen van onze tijd hierin hun wortels hebben. Suzanna Jansen weet in De omwenteling als geen ander met een klein verhaal een grote geschiedenis te vertellen.

Over Suzanna Jansen
Suzanna Jansen woonde en werkte als correspondent in Moskou. Als journalist schreef ze voor De Morgen, NRC Handelsblad, Trouw, HP/De Tijd en Opzij, en werkte ze tevens voor zowel de VPRO als de VRT. In 2008 verscheen Het pauperparadijs. Het boek groeide uit tot een bestseller, waarvan inmiddels meer dan 325.000 exemplaren zijn verkocht en zowel de Duitse als de Spaanse vertalingen verschenen zijn. Van haar hand verschenen later de titels Wael en De hemel is goud.

Aanmelden en kosten
Regulier ticket: € 7,50
CJP/Gelrepas: € 3,50
De lezing is gratis toegankelijk voor leden van Coöperatie Het Colofon (wel graag aanmelden). 
Klik hier om u aan te melden

9789026355493

 

Telefoon
E-mail
info@hetcolofon.nl
Adres
Koepelkerk, Jansplaats 60
Arnhem

 

Alle datums


  • 1 oktober 19:30 - 21:30