Klaartje Scheepers - Hoe reizen ons menu veranderde

Lezing
vanaardappeltotavocado
Datum: 9 juli 14:00 - 15:30

Locatie: Het Colofon

Zaterdag 9 juli geeft culinair journaliste Klaartje Scheepers twee lezingen in Het Colofon over de geschiedenis van de Nederlandse eetcultuur.

Scheepers schreef het boek Van aardappel tot avocado. Allerhande en zeventig jaar Nederlandse eetcultuur (2021). Een smakelijke reis door zeventig jaar eetgeschiedenis, waarin de geschiedenis van de Allerhande de rode draad vormt. Scheepers boek laat zien hoe onze gerechten, wijzelf en onze (culinaire) wereld door de tijd zijn veranderd. Van bruine bonen met tutti-frutti tot huevos rancheros met boerenkool, via fusion, moleculair en überlokaal, van huisvrouwentrots tot sores en van gemakseten tot vijf-gangen-thuisdiner.

Op 9 juli belicht Scheepers in het bijzonder hoe reizen ons menu door de jaren heen heeft veranderd. De mogelijkheid om (meer) te reizen is van grote invloed geweest op onze kook- en eetgewoonten. Een klein persoonlijk voorbeeld van Scheepers: ‘Zelf ging ik vroeger steevast met ons gezin met de tent naar Frankrijk, waar ik eindeloos ratatouille at, geproduceerd op een campinggasje.’

Klaartje Scheepers is neerlandica, (culinair) redacteur en (schrijf)coach. Ze was onder meer hoofdredacteur van ELLE Eten en rondde koksopleidingen af aan ROC Amsterdam en de Ballymaloe Cookery School in Ierland.

Praktisch
Locatie: Het Colofon (Bakkerstraat 56, Arnhem)
Datum: Zaterdag 9 juli
Tijd: 14.00-14.30 en 15.00-15.30 uur
Vrij entree (wel graag reserveren)  AANMELDEN

 

Telefoon
E-mail
info@hetcolofon.nl
Adres
Bakkerstraat 56 Arnhem

 

Alle datums


  • 9 juli 14:00 - 15:30