Literair Parijs met Margot Dijkgraaf WORDT VERPLAATST

Lezing
Flore
Datum: 27 januari 20:00 - 22:15

WORDT VERPLAATST NAAR EEN NADER TE BEPALEN DATUM

Onlangs verscheen het prachtige boek Met Parijse Pen, waarin je in tien hoofdstukken wordt meegenomen door de Franse hoofdstad aan de hand van tien Nederlandse en Franse schrijvers. Met Patrick Modiano ziet Montmartre er opeens heel anders uit, Remco Campert voert je mee naar de oostkant van de stad, Adriaan van Dis neemt ons mee achter de schermen van het immigrantenbestaan in Château-Rouge, de Afrikaanse wijk. Michel Houellebecq prijst de lelijkheid van de hoogbouw langs de périphérique en Leïla Slimani loopt met ons van Pigalle naar de Champs-Elysées.

Tijdens de lezing zal Margot Dijkgraaf ons de vele kanten van Parijs laten zien: de stad van pracht en praal, de stad van licht, maar ook een stad waar mensen in grote armoede leven. Onder de façade en de grandeur schuilt een borrelende, stinkende, levende massa. Welk Parijs proberen Houellebecq, Slimani, Despentes, Campert ons te tonen in hun werk? Wat is voor hen de essentie van de stad? Een voorproefje van de sfeer van de avond is hier te vinden.

Margot Dijkgraaf, literatuurcriticus bij NRC en groot pleitbezorger van de Franse cultuur en literatuur in Nederland, schreef de teksten in het boek. Eerder verschenen van haar hand onder meer Lezen in Frankrijk. Een literaire tour de France (2018) en recent Zij namen het woord. Rebelse schrijfsters in de Franse letteren (2020). 

fotoMargotkleinerFoto: Cyril Marcilhacy.

De foto's werden gemaakt door Bart Koetsier, die als documentair en portretfotograaf werkt in Parijs. Zijn werk kenmerkt zich door een sterk cinematografische inslag.

 

Wij kunnen maximaal 27 virtuele Parijs-gangers ontvangen tijdens deze lezing; de toegang is 10 euro. Uw aanmelding is definitief nadat u betaald heeft - wij sturen u zodra u zich hebt aangemeld een betaalverzoek per mail.

 

Beschikbare stoelen
26
Aantal beschikbare stoelen
27

 

Alle datums


  • 27 januari 20:00 - 22:15