Hieronder ziet u een overzicht van al onze activiteiten in Arnhem.

Voor de activiteiten in Velp (Jansen & de Feijter) klikt u hier.

De Melkfabriek van Arnhem

Lezing
Datum: 25 mei 14:30

Locatie: Het Colofon

De stadsarcheoloog over De Melkfabriek in Arnhem

Een paar weken geleden verscheen deel 35 in de reeks Arnhemse Monumenten: De Melkfabriek in Arnhem. Een van de vier auteurs, Martijn Defilet komt op de Bookstore Day over zijn aandeel in het boek vertellen. 

Martijn Defilet is stadsarcheoloog van Arnhem. Na de sluiting van de Melkfabriek werd er archeologisch onderzoek gedaan op het terrein. Er zijn onder meer resten gevonden van een achttiende-eeuwse houtzaagmolen, de fundering van de schoorsteen van een elektriciteitscentrale en rupsbanden van een Duitse tank uit de Tweede Wereldoorlog. Hij vertelt over het verleden van de Melkfabriek en de archeologische vondsten die zijn gedaan op het Coberco-terrein.

Aan de voet van de John Frostbrug, vlakbij de Rijn, staat De Melkfabriek. Al meer dan honderd jaar is deze fabriek een begrip in Arnhem. Veel Arnhemmers hebben herinneringen aan dit complex: ze deden er vakantiewerk, brachten melk rond of hebben een opa of vader die er werkte. Daarnaast is het fabriekscomplex een opvallende verschijning met zijn bijzondere wederopbouwarchitectuur. 

Zaterdag 25 mei - aanvang 14.30 uur - vrij entree

 

Telefoon
026 - 370 35 08
E-mail
info@hetcolofon.nl

 

Alle datums


  • 25 mei 14:30