Hieronder ziet u een overzicht van al onze activiteiten in Arnhem.

Voor de activiteiten in Velp (Jansen & de Feijter) klikt u hier.

Boekenfeest & afterparty

Feest
Datum: 30 maart 22:00

Locatie: Het Rozet

We sluiten de Boekenweek af met een mooi programma vol zang, tekst, beeld, dans, klank én geur. Een waar feest voor alle zintuigen en met een flinke dosis Women Power! Na het boekenfeest in Rozet kun je meteen door naar de afterparty in Bar.De.Groen. Van 22.00 tot 2.00 uur kun je daar genieten van optredens van diverse women power performers en muziek van de Radio de Groen dj's.

Het thema van het boekenfeest is Women Power. Mannen niet getreurd: jullie zijn ook van harte welkom. 

Programma:

Els Kloek noemt zichzelf onderneemster in geschiedenis. Ze stond aan de wieg van tijdschriften, tentoonstellingen, boekenreeksen... Vanaf 2005 werkt ze aan de website vrouwenlexicon.nl, met biografische informatie over vrouwen die ooit een historische rol hebben gespeeld maar nu meestal vergeten zijn. Op basis hiervan publiceerde ze 1001 Vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis (2013), uitgeroepen tot beste geschiedenisboek aller tijden. Onlangs kwam ze met het vervolg 1001 vrouwen in de 20ste eeuw: een alternatieve geschiedenis van Nederland in de vorige eeuw.

Speciaal voor het Boekenfeest in Arnhem zal ze een aantal markante Arnhemse vrouwen belichten.

Culturele Apotheek - boeken op recept
Akke Visser en Marije Wilmink verstrekken met hun Culturele Apotheek recepten. Geen medicijn of zweverige workshop, maar een literaire tip moet hun cliënten er weer bovenop helpen.
Het idee voor een Culturele Apotheek deed Visser op in Londen. The School of Life poogt daar tijdens ‘bibliotherapie’ mensen met literatuurtips te genezen.”

Emma Ringelding presenteert en leest: Pride & Prejudice, bewerkt door Emma Ringelding.

Poëzie Hardop Gedichten van vrouwelijke powerdichters over 'de vrouw, de moeder'.

Attic Lab Als we aan parfum denken, denken we vaak aan vrouwelijkheid, schoonheid en ‘lekker ruiken voor de ander’, maar dat is zeker niet altijd het geval! Door de geschiedenis heen hebben vrouwen parfum ook ingezet om zich juist af te zetten tegen de traditionele rol die ze opgelegd werd. Attic Lab neemt je mee op een reis door te tijd en laat je de vrouwen ruiken die geen genoegen namen met de idealen van hun tijd.

Veline Beats, sfeervolle elektronica met onderbuikbas, vaak opzwepend en dansbaar. Daaroverheen relaxt gezongen, spannende Nederlandse teksten, die je aan het denken zetten. Dat is Veline.

Om 22.00 begint de afterparty in café de Groen

Afterparty: Radio de Groen X Boekenweek
Na het boekenfeest in Rozet kun je meteen door naar de afterparty in Bar.De.Groen. Van 22.00 tot 2.00 uur kun je daar genieten van optredens van diverse women power performers en muziek van de Radio de Groen dj's.

Willemijn Kranendonk zit in het vierde jaar van de opleiding Creative Writing ArtEZ, stond in 2017 in de finale van Write Now! en dit jaar werd ze derde bij de Turing Gedichtenwedstrijd.

Jorina van der Laan studeerde Creative Writing aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Met haar afstudeerwerk ‘Jongens zoals wij worden niet verliefd’ won ze in 2015 de Nieuwe Types Afstudeerprijs. Ze heeft voorgedragen op diverse literaire podia en heeft bijgedragen aan theatergezelschap Nachtgasten. Momenteel werkt ze onder begeleiding van het literair agentschap van De Nieuwe Oost aan haar chapbook.

Femke Zwiep is 2e-jaars student Creative Writing van ArtEZ. Ze won in 2018 Kunstbende in de categorie taal, was te zien op Lowlands en Wintertuinfestival en publiceerde onder andere bij de Optimist.

Boekenfeest in het Rozet - aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.30) - tickets €7,50 - te koop bij de boekhandels online: tickets

Afterparty in Café de Groen - aanvang 22.00 uur - gratis

Meer informatie vind je op de website van het Rozet

 

Telefoon
026 - 370 35 08
E-mail
info@hetcolofon.nl

 

Alle datums


  • 30 maart 22:00