Hieronder ziet u een overzicht van al onze activiteiten in Arnhem.

Voor de activiteiten in Velp (Jansen & de Feijter) klikt u hier.

Buijs & Scholing: De mooiste Nederlandse liedjes

Muziek
Datum: 7 april 14:00

Locatie: Het Colofon

Buijs & Scholing brengen de mooiste Nederlandse liedjes

Op zondag 7 april treedt het duo Hans Scholing (zang) en Marc Buijs (piano) op in Het Colofon met een programma van prachtige Nederlandse liedjes. 

Nederlandse liedjesschrijvers hebben een schat aan mooie liedjes voortgebracht. Liedjes die je jammer genoeg bijna nooit meer, in een simpele setting van een zanger en een pianist, hoort. Daar gaan Buijs & Scholing verandering in brengen! Ze vertolken onbekendere liedjes van Harry Bannink, Drs. P, Wilbert Friedrichs maar ook liedjes die uit eigen pen vloeiden. Van veel liedjes is ook geen snipper bladmuziek te vinden. Wie kent bijvoorbeeld Ik haat de maan

Marc Buijs is pianist, liedjesschrijver, docent en dirigent. Hij studeerde in Arnhem bij Janine van Mever, schreef liedjes voor theater en heeft een voorliefde voor de liedjes van Harry Bannink. Hij is dirigent van onder andere het liefdesliederen koor Oosterbeek en Sotto Voce Nijmegen en leidde o.a. Brahms’ Ein Deutsches Requiem en Bach's Johannes Passion.

Zanger en docent Hans Scholing (bariton) studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem bij Tom Sol waar hij in 1998 afstudeerde. Hans heeft les gehad van onder andere Nelly van der Spek, Henny Diemer en Hans Fiselier. Tijdens zijn studie heeft hij gastlessen gevolgd bij o.a. Roberta Alexander, Carolyn Watkinson, Jard van Nes en Charlotte Margiono. Hans voelt zich zeer thuis in het (romantische en Engelse) liedrepertoire en de lichte muziek, maar heeft ook gezongen in verschillende operaproducties zoals Le nozze di Figaro (Bartolo en Figaro), Don Giovanni maar ook in Tosca, en verleende hij zijn medewerking aan Verdi’s La Traviata, Alceste van Händel en The Fairy Queen van Purcell, maar.

Komt u vooral luisteren en genieten!

Het programma duurt ongeveer een uur met een pauze van een kwartiertje.

Zondag 7 april - aanvang 14.00 uur - vrij entree: een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

 

Telefoon
026 - 370 35 08
E-mail
info@hetcolofon.nl

 

Alle datums


  • 7 april 14:00