Hieronder ziet u een overzicht van al onze activiteiten in Arnhem.

Voor de activiteiten in Velp (Jansen & de Feijter) klikt u hier.

AFGELAST! La Fille du regiment van Gaetano Donizetti

Lezing en muziek
 Registratie gesloten
 
0
Datum: 24 februari 14:00

Locatie: Het Colofon

DE LEZING IS IN VERBAND MET ZIEKTE AFGELAST!

Inleidingen Opera

Pathé vertoont, onder meer in Pathé Arnhem, Nijmegen en Ede, het komend muziekseizoen de mooist operavoorstellingen van The Metropolitan Opera, live vanuit New York in HD. Dankzij de perfecte beeld- en geluidskwaliteit lijkt het alsof u zelf in New York in de opera bent. Bovendien heeft u door de vele close-ups een prachtig zicht op de artiesten en hun kostuums. Maarten-Jan Dongelmans geeft voorafgaand inleidingen op deze voorstellingen. Zondag 24 februari geeft Dongelmans een lezing over La fille du regiment van Donizetti. 

La fille du régiment van Gaetano Donizetti

Deze komedie vermengt humor met opgewekte melodieën en beruchte vocale uitdagingen. Tenor Javier Camarena en sopraan Pretty Yende zorgen voor een feest van belcanto vuurwerk. Mezzosopraan Stephanie Blythe is de bizarre Marquise of Berkenfield en Enrique Mazzola dirigeert.

Het verhaal gaat over een jong weesmeisje opgevoed door een legerregiment als mascotte en begint op het moment van haar eerste liefde. Er ontstaan echter problemen ​​wanneer haar ware identiteit wordt ontdekt. 

Met geweldige aria's waaronder de show-stoppende tenoraria "Ah! Mes amis". 

The Metropolitan Opera

Composer: Gaetano Donizetti 
Conductor: Enrique Mazzola 
Marie: Pretty Yonde 
Marquise of Berkenfeld: Stephanie Blythe 
Tonio: Javier Camarena

Maarten-Jan Dongelmans

Maarten-Jan Dongelmans, die studeerde aan de Radboud Universiteit Nijmegen, kan zich een leven zonder muziek niet voorstellen. Hij speelt vanaf zijn zevende piano en was als kind al verzot op opera. Zijn eerste aanstelling als koordirigent kreeg hij in 1984. Daarnaast heeft hij een zwak voor geschiedenis. Maarten-Jan Dongelmans behaalde in 1982 zijn doctoraal geschiedenis en muziekwetenschap.

Beide vakgebieden lopen als een rode draad door zijn zeer afwisselende leven. Het leverde talloze publicaties (boeken en honderden artikelen in De Gelderlander) op waarin een lans voor cultuur in zijn algemeenheid en Dongelmans' passies in het bijzonder wordt gebroken. Maarten-Jan Dongelmans was meer dan tien jaar de vaste opera-inleider van CineMec Ede en later Nijmegen. Een mooie traditie die nu wordt voortgezet bij Het Colofon.

De lezing bestaat uit twee delen van ongeveer een half uur, met een pauze van 25 minuten!

Zondag 24 februari  -  aanvang 14.00 uur -  €10,00

 

 

Telefoon
026 - 370 35 08
E-mail
info@hetcolofon.nl

 

Alle datums


  • 24 februari 14:00