Hieronder ziet u een overzicht van al onze activiteiten in Arnhem.

Voor de activiteiten in Velp (Jansen & de Feijter) klikt u hier.

Ilja Leonard Pfeijffer over Grand Hotel Europe UITVERKOCHT

Lezing
Datum: 16 december 14:30

Locatie: Stedelijk Gymnasium Arnhem

 

Ilja Leonard Pfeijffer te gast op het SGA

Slechts 100 plaatsen voor publiek van buiten de school - reserveer nu!

Schrijver Ilja Leonard Pfeijffer geeft op woensdagavond 27 maart een lezing in Stedelijk Gymnasium Arnhem over zijn roman Grand Hotel Europa. De avond is voor leerlingen en ouders, maar via onze boekhandel Jansen & de Feijter zijn er 100 kaarten voor publiek van buiten beschikbaar. De lezing is het sluitstuk van de jaarlijkse schrijversdag voor de leerlingen.

Grand Hotel Europa
De schrijver neemt zijn intrek in het illustere maar in verval geraakte Grand Hotel Europa om te overdenken waar het is misgegaan met Clio, op wie hij in Genua verliefd is geworden en met wie hij in Venetië is gaan wonen. Hij reconstrueert het meeslepende verhaal van liefde in tijden van massatoerisme, van hun reizen naar Malta, Palmaria, Portovenere en de Cinque Terre en hun spannende zoektocht naar het laatste schilderij van Caravaggio. Intussen vat hij een fascinatie op voor de mysteries van Grand Hotel Europa en raakt hij steeds meer betrokken bij het wedervaren van de memorabele personages die het bevolken en die uit een eleganter tijdperk lijken te stammen, terwijl de globalisering ook op die schijnbaar in de tijd gestolde plek om zich heen begint te grijpen. 
Grand Hotel Europa is de grote roman van Ilja Leonard Pfeijffer over het oude continent, waar zoveel verleden is dat er voor toekomst geen plek meer is en waar het meest reële toekomstperspectief geboden wordt door de exploitatie van dat verleden in de vorm van toerisme. Het is een theatraal en lyrisch boek over de Europese identiteit, nostalgie en het einde van een tijdperk. Het is, hoe verontrustend het ook zijn mag, zijn beste boek tot nu toe.

Ilja Leonard Pfeijffer

Ilja Leonard Pfeijffer denderde in 1998 de poëziewereld binnen met zijn debuutbundel Van de vierkante man. Sindsdien is hij niet meer uit het Nederlandse literaire landschap weg te denken. Zijn poëtische en literaire bronnen dateren evenwel van ver vóór het ontstaan van onze eigen literaire cultuur. Pfeijffer is classicus, gevormd aan de Leidse universiteit, en aldaar ook gepromoveerd op een commentaar op drie zegezangen van Pindarus.

Ilja Leonard Pfeijffer (1968) publiceerde naast zijn wetenschappelijke boeken en artikelen over de klassieke Oudheid vele dichtbundels, romans, essaybundels en toneelstukken, waarvoor hij meermalen bekroond werd. In 2014 mocht hij de Libris Literatuurprijs in ontvangst nemen voor zijn roman La Superba. Pfeijffer woont in Genua.

Woensdag 27 maart - aanvang 20.00 uur - Stedelijk Gymnasium Arnhem, Thorbeckestraat 17 Arnhem - entree € 7,50

Reserveer tijdig want wij verwachten grote belangstelling!

VOLGEBOEKT

 

pfeiffer2

 

Telefoon
026 - 370 35 08
E-mail
info@hetcolofon.nl

 

Alle datums


  • 27 maart 20:00