Amnesty SCHRIJFMARATHON

BRIEVEN SCHRIJVEN TEGEN ONRECHT in Arnhem.

Op zaterdag 9 december organiseert Amnesty-groep Arnhem de jaarlijkse Schrijfmarathon. Dan wordt wereldwijd massaal geschreven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Van Nieuw-Zeeland tot Ghana en van Brazilië tot Japan klimmen mensen in de pen. En ook in Arnhem. De brievenschrijvers vragen om vrijlating van gewetensgevangenen en om berechting van daders van mensenrechtenschendingen. Om terugdringing van de doodstraf, marteling en discriminatie. Ze geven hoop aan gevangen mensenrechtenverdedigers.

Schrijven op 9 december

Iedereen die wil meedoen aan Amnesty’s Schrijfmarathon kan op zaterdag 9 december van 9.30 tot 16.30 uur terecht in boekhandel HET COLOFON, Bakkerstraat 57, 6811 EJ  Arnhem. Daar kunnen deelnemers aan de hand van voorbeeldteksten hun brief of solidariteitskaart schrijven.

IJzersterk actiemiddel

Amnesty Nederland organiseert de Schrijfmarathon voor de vijfde keer. De afgelopen  evenementen maakten enorm veel enthousiasme en betrokkenheid los. Vorig jaar werden er vanuit Nederland 166.000 brieven verstuurd. Het streven was 150.000 brieven, want hoe hoger de stapel brieven, des te groter is de vuist tegen onmacht.

Schrijven voor mensen die groot onrecht is aangedaan, blijkt nog steeds een ijzersterk actiemiddel. Met deze simpele maar uiterst doeltreffende actie begon Amnesty 57 jaar geleden. Iedereen kan er aan meedoen en het werkt! Wereldwijd bestoken mensen autoriteiten die de mensenrechten aan hun laars lappen met stapels brieven. Zo'n bombardement aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers mensen eerlijker te behandelen. Want niemand wil te boek staan als onderdrukker, folteraar of tiran.

Zaterdag 9 december - van 9.30 tot 16.30 uur - Schrijf mee!

schrijfmarathon