Kinderboekenweek 2017

Van 4 t/m 15 oktober is het Kinderboekenweek! 

Het thema van Kinderboekenweek 2017 is griezelenOnder het motto: gruwelijk eng! Het Colofon staat vol met spannende boeken waarin enge griezels en griezelige engerds een rol spelen. Dus kom maar langs… als je durft!

KINDERBOEKENWEEKGESCHENK
Het Kinderboekenweekgeschenk voor 2017 is Kattensoep geschreven door Janneke Schotveld en geïllustreerd door Annet Schaap. Je krijgt het Kinderboekenweekgeschenk cadeau bij besteding van tenminste 10 euro aan kinderboeken.

KATTENSOEP
Boeli logeert met zijn kat Obama bij zijn opa. Er is iets vreemds aan de hand in opa’s buurt: er verdwijnen katten. Samen met opa’s buurmeisje Lucy probeert Boeli het mysterie op te lossen. Wie zit er achter de mysterieuze kattenverdwijningen? En nog belangrijker: wat gebeurt er met de katten? Als ook Boeli’s eigen kat Obama verdwijnt, begint de tijd wel erg te dringen...

Het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2017 Knikkeruil is geschreven door Maranke Rinck in samenwerking met illustrator Martijn van der Linden. Knikkeruil is vanaf de eerste dag van de Kinderboekenweek in de boekwinkel te koop voor € 6,95.

KNIKKERUIL
Er is een nieuwe knikker in de groep. Hij heet Uil en hij krijgt geen tijd om te wennen, want er zijn monsters in de buurt. Op zoek naar een goede verstopplek zoeft Uil met de andere knikkers van een fantastische knikkerbaan. Hij rolt langs een onmogelijk putje en hij verdwaalt in een enorm doolhof. Waar moeten ze heen? Dan doet Uil een ontdekking. Hij vindt een nieuwe plek. Daar zijn ze veilig... Dit spannende verhaal gaat door als je het uit hebt, er worden knikkerzakjes bijgeleverd om net als Uil door de poortjes te rollen, het prentenboek is namelijk niet alleen een boek maar ook een knikkerspel.

Natuurlijk zijn er ook volop activiteiten in Het Colofon:

Woensdag 4 oktober - van 13 tot 16 uur: DIY - maak je eigen boek!

Zaterdag 7 oktober - van 13 tot 16 uur : Spuitende Slagaders + Overstromende Oceanen - EHBO voor kinderen door José Otten

Zondag 8 oktober - van 13 tot 16 uur; DIY - maak je eigen boek!

Zondag 15 oktober 14.00 uur: Kinderboekenschrijver Thijs Goverde - Gruwelijke orken!

Tijdens de hele boekenweek Griezelspeurtocht door de winkel met vragen, doe- en voelactiviteiten en een griezelige gruwelquiz!

kbw17