Hieronder ziet u een overzicht van al onze activiteiten in Arnhem.

Voor de activiteiten in Velp (Jansen & de Feijter) klikt u hier.

De Slag om Arnhem - een avond met Anthony Beevor

Lezing
 Registratie gesloten
 
0
Datum: 23 april 20:00

Locatie: Eusebiuskerk  |  Plaats: Arnhem, Nederland

De slag om Arnhem - Een avond met Anthony Beevor

Maandag 23 april verschijnt het nieuwe boek van de eminente historicus en meesterverteller Antony Beevor: De Slag om Arnhem. Maandagavond 23 april zal hij in Arnhem zijn boek aanbieden aan burgemeester Marcouch. Vervolgens zal hij worden geïnterviewd door Robert Voskuil, Ridder in de Orde van Oranje Nassau en autoriteit op het gebied van de Slag.

De Slag om Arnhem is het meesterwerk van de Britse militair historicus Antony Beevor. De Slag om Arnhem is een nationaal trauma. Een van de meest grootschalige luchtlandingen uit de oorlog, een heroïsche strijd die negen dagen duurde, een catastrofale misrekening van de Britten en de laatste overwinning van Adolf Hitler. De gevechten vonden plaats van 17 tot 26 september 1944 als onderdeel van Operatie Market Garden en moesten de genadeslag voor de nazi’s betekenen. Maar de slag draaide voor de geallieerden uit op een mislukking doordat de brug over de Rijn niet kon worden ingenomen. Het noorden van Nederland werd niet bevrijd, waarop de dramatische Hongerwinter volgde.

Met veel oog voor de militaire en politieke beslissingen geeft de Britse militair-historicus een compleet beeld van het strijdveld rondom Arnhem. Gebruikmakend van nieuw Brits, Amerikaans, Pools, Duits én Nederlands archiefmateriaal schetst hij de lotgevallen van soldaten en burgers en ontdoet hij deze beroemde veldslag van zijn mythen.

Partners: Ambo|Anthos uitgevers, Stichting War Requien/Bridge to the Future, Airborne Museum, Boekhandel Hijman Ongerijmd, Boekhandel Meijer en Siegers en Boekhandel Het Colofon.

Maandag 23 april – Eusebiuskerk, Arnhem – aanvang 20.00 uur – Tickets €10,00 – te koop in onze winkel of hier online

Antony Beevor. De slag om Arnhem.
Ambo|Anthos, € 34,99 

Reserveer hier alvast uw exemplaar en mail naar bestel@hetcolofon.nl.

 

Telefoon
026 - 370 35 08
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Kerkplein 1
6811 EB Arnhem, Nederland

 

Kaart


 

Alle datums


  • 23 april 20:00

 

Deelnemerslijst

 Geen deelnemers