Hieronder ziet u een overzicht van al onze activiteiten in Arnhem.

Voor de activiteiten in Velp (Jansen & de Feijter) klikt u hier.

Verplaatst naar maart/april- De markt van Arnhem

Lezing
Datum: 29 november 20:00

Locatie: Het Colofon  |  Plaats: Arnhem, Nederland

De Markt van Arnhem

Woensdag 29 november geven de auteurs van het boek De Markt van Arnhem, Onno Boonstra en Paul van Lunteren, een lezing over de geschiedenis van de Markt. 

Al meer dan 800 jaar is de Markt van Arnhem het kloppend hart van de stad. Het is het bestuurscentrum van waaruit de stad, het kwartier Veluwe, het gewest, het departement en de provincie Gelderland werd geleid. Het is tevens de plaats waar rechterlijke vonnissen werden uitgesproken en uitgevoerd, en de plek waar handel werd gedreven. Het is de woonplaats geweest van baronnen, bedelaars, bejaarden en kleine neringdoenden, en het logeeradres voor graven, generaals, artiesten en toeristen. De Markt vormde geregeld het decor van feesten en kermissen, van taptoes en aubades en van demonstraties en defilés. 

In dit boek wordt voor de eerste keer deze kaleidoscoop aan mensen en gebeurtenissen samengevoegd tot één samenhangend verhaal over 800 jaar wonen, werken, besturen en bezoeken op de Markt van Arnhem. De schrijvers van het boek, Onno boonstra en  zullen vertellen over de geschiedenis van de markt aan de hand van prachtig beeldmateriaal. 

Het boek De Markt van Arnhem ligt vanaf 27 november in de winkel (€20,-). 

markt3

 

Telefoon
026 - 370 35 08
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Bakkerstraat 56
6811 EJ Arnhem, Nederland

 

Kaart


 

Alle datums


  • 29 november 20:00