Hieronder ziet u een overzicht van al onze activiteiten in Arnhem.

Voor de activiteiten in Velp (Jansen & de Feijter) klikt u hier.

Wij van de HBS - GEANNULEERD!

Lezing
Datum: 17 november 20:00

Locatie: Het Colofon  |  Plaats: Arnhem, Nederland

Grote HBS-quiz - GEANNULEERD

Wij van de HBS – lezing & quiz

Enkele honderdduizenden scholieren gingen tussen 1864 en 1974 naar de hogere burgerschool. Ze hadden geluk want de hbs is de parel uit de Nederlandse onderwijsgeschiedenis.

De hbs was in tegenstelling tot het gymnasium gericht op praktisch toepasbare vakken. Hbs'ers werden voorbereid op belangrijke posities in de moderne maatschappij. Zij moesten, zo was het plan, van Nederland weer een welvarende samenleving maken. En dat lukte. In het hele land kwamen moderne scholen die tot na 1974 een voorname klank zouden behouden, denk aan de befaamde Lorentz-H.B.S. in Arnhem.

Wij van de HBS staat vol met nieuwe feiten, prachtig beeldmateriaal en bevat onvergetelijke verhalen van Jan Mulder, Freek de Jonge, Neelie Kroes, Maarten 't Hart, Willeke van Ammelrooy, Gerrit Zalm, Herman Koch, Maarten Spanjer, Frits Spits en Hedy d'Ancona.

De auteurs Roelof Bouwman en Henk Steenhuis komen naar Arnhem om te vertellen over de hbs en over de manier waarop ze hun boek hebben geschreven. Het tweede deel van het programma bestaat uit een vrolijke (en ook moeilijke) quiz waaruit zal blijken of u goed genoeg zou zijn geweest om de hbs met succes te volgen. Het slot van de avond is voor u: u kunt de auteurs vragen wat u wilt. 

 

hbs

 

 

Telefoon
026 - 370 35 08
Email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Bakkerstraat 56
6811 EJ Arnhem, Nederland

 

Kaart


 

Alle datums


  • 17 november 20:00