Hieronder ziet u een overzicht van al onze activiteiten in Arnhem.

Voor de activiteiten in Velp (Jansen & de Feijter) klikt u hier.

Live MUZIEK

concert
Datum: 30 september 12:30

Locatie: Het Colofon  |  Plaats: Arnhem, Nederland

Live MUZIEK in Het Colofon

 

12.30: Harpiste Lies Joosten, oftewel Arpalisa speelt nummers van haar net verschenen cd Home. Haar muziek is een cross-over tussen klassieke, Keltische, Latijns Amerikaanse harp met Arabische en Indiase invloeden. Grenzeloze, onspannende muziek. 

14.30 uur:  de jonge pianist Tobias Borsboom geeft een klein concert. Als onderdeel van de Aangenaam Klassiek campagne 2017 en de start van het muziekseizoen wordt er op deze bijzondere dag in de gespecialiseerde cd- en boekwinkels aandacht gevraagd voor klassieke muziek. 

16.00 uur: cellist Detmar Leertouwer & violist Kees Hilhorst spelen een aantal stukken voor viool en cello. 

Arpalisa, Lies Joosten, speelt vanaf haar tiende harp. Ze leerde de beginselen van Anneke van Dijkhuizen op de stedelijke muziekschool in Arnhem, kreeg vervolgens les op de pedaalharp van Manja Smits en haar toenmalige docent Stefica Suzeck. Daarnaast volgde ze workshops Zuid-Amerikaanse muziek en jazzharp en speelde ze samen in verschillende ensembles. Daaruit kristalliseerde zich mijn eigen stijl en divers repertoire. Het improviseren heb ik geleerd van het samenspelen met vrienden, thuis, op straat, op feestjes en in diverse ensembles in Nederland en in Honduras, waar ik lang woonde. 

Tobias Borsboom is een van Nederlands bekendste jonge pianisten van dit moment. Bekendheid verwierf hij met een dubbele nominatie voor de Dutch Classical Talent Award. Deze award werd hem in 2015 uitgereikt. Met violist en duopartner Piotr Jasiurkowski won hij de publieksprijs. Ook toerde als solist in Gershwins Pianoconcert in F met het Nederlands Studenten Orkest, en recent met zijn soloprogramma 'Wanderer' in Polen en Indonesië.

Tobias is een veelgevraagd pianist op velerlei podia en festivals als het Storioni Festival, het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, het Wonderfeel festival, My First Festival en The International Holland Music Sessions. Zijn solorecitals geven blijk van zijn belangstelling voor hedendaagse muziek en zijn debuutalbum Wanderer (Label 7 Mountains, 2017) is met veel lof in de pers en media onthaalt.
 
‘Hij speelt (...) met grote bevalligheid, de nodige dramatiek en een juweel van een toucher”-  Trouw

“Borsboom is een bespiegelende pianist, wat vooral in Chopins Nocturne nr. 4 naar voren komt, waarin hij het vilt de snaren laat aaien.” - Volkskrant

PROGRAMMA

12.30 uur - Arpalisa - harp

14.30 uur -  pianist Tobias Borsboom 

16.00 uur - cellist Detmar Leertouwer & violist Kees Hilhorst.

 

Zaterdag 30 september - vrij entree

 

muziekcd

 

Telefoon
026 - 370 35 08
Email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Bakkerstraat 56
6811 EJ Arnhem, Nederland

 

Kaart


 

Alle datums


  • 30 september 16:00
  • 30 september 14:30
  • 30 september 12:30